Bir Masal Neler Saklar? E-twinning Projesi Başladı

11.04.2023 142

Bu proje kapsamında 6-12 yaş aralığındaki öğrencilerimizle somut olmayan kültürel mirasın en nadide değerlerinden olan ve yüzyıllardır yaşayan masallarla çocuk haklarına farkındalık geliştirmek amaçlanmaktadır. Bu gerçekleşirken doğadan ilham, resim, müzik ve oyun en yakın arkadaşımız olacaktır. Proje için süre 8 hafta olarak belirlenmiştir. Proje boyunca çocuklara anlatılacak masallar kıymetli masal dede Yücel Feyzioğlu’nun Masallarla Çocuk Hakları kitabından seçilmiştir. Buradan seçilen 6 masal “Adımın İzinde, Ülkemin Renkleri, Göçen Kuşlar, Doğadan İlhamla, Turnaların Kanadında, Ruhun Gıdası Müzik, Ellerim ve Ben – Geçmişten Gelen Oyun, Kendi Masalımı Anlattım” temalarında etkinliklerle birleştirilecek ve Çocuk hakları Sözleşmesinde yer alan toplam dört hak farkındalığı geliştirilecektir.

Projemiz; 1’i yabancı ülke üyesi olmak üzere 11 ortak üyeden oluşmaktadır. Projeyi yürüten Okul Müdür Yardımcımız İbrahim ER’e ve bütün okul öğretmenlerine kolaylıklar ve başarılar dileriz.

11-04-202311-04-2023